TUNTEET TARTTUVAT, TYÖSTÄJÄTÄR, TERAPIA

Mitä tehdä, kun muiden tunteet tarttuvat sinuun

Oletko huomannut, miten toisten tunteet tarttuvat ja vaikuttavat sinuun? Oletko epäillyt mitä olet tehnyt, kun työkaveri käyttäytyy normaalista poikkeavasti? Kaikki tämä on normaalia. Tunteet tarttuvat ja vaikuttavat meihin päivittäin eri tavoin.

 

Tässä on sinulle minusta kirjan tärkeimpiä tärppejä, jotka voivat keventää oloasi! Lämmin suositus kirjan lukemiselle.

 

 

Tunteet tarttuvat ihmisten välillä päivittäin

Kuuntelin äänikirjan Tunnetartunta (2024, Tuuma-kustannus), jossa Anna Peltola avaa miten tunteiden tarttumiseen on mahdollisuus itse vaikuttaa ja miten voimme itse säädellä tunteitamme.

 

Anna Peltola on työterveyspsykologi ja psykoterapeutti. Peltola kirjoittaa siitä, miten tunteet tarttuvat ihmisten välillä päivittäin – halusimme tai emme. Tieto tunnetartunnan ilmiöstä voi rauhoittaa oloa ja helpottaa reaktioiden käsittelyä. Tunnetartunnan vaikutus voi olla voimakas. Kun meillä on hyvä kehotietoisuus, pystymme käyttämään omia itsesäätelyn keinoja. Pystymme palautumaan asiakastilanteissa myös ammattirooliin. Suurin osa tunnetartunnoista menee ohi.

 

Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa Peltola läpikäy mitä tunnetartunta tarkoittaa ja miten se tapahtuu ihmisten välillä. Toisessa osassa syvennytään esimerkkitarinoiden äärelle ja miten tunnetartunta näkyy auttamistyössä. Kolmannessa osassa on käytännönläheisiä vinkkejä ja harjoituksia sekä miten suojautua tunnetartunnoilta tarpeen tullen.

 

Peltola muistuttaa, miten kielteiset tunteet tarttuvat meihin myönteisiä helpommin. Valitettavasti. Mutta niin meidän aivot luonnostaan vain toimii.

 

Kielteisten tunteiden vaikutukset ovat myös usein myönteisiä voimakkaampia. Kielteiset tunteet viestivät aina joko todellisesta tai koetusta uhasta. Tämä on toki mahdollistanut meidän ihmislajin säilymisen. Mutta nykypäivänä esimerkiksi lavalle nousemisen pakokauhu tai työssä palaverin vetäminen ei ole henkeä uhkaava, kuten kehomme saattavat sen toisinaan tulkita.

 

Silloin kun negatiiviset tunteet tarttuvat meihin tiedostamattamme, niillä on haitallisimpia vaikutuksia meidän mielemme hyvinvointiin. Näihin tilanteisiin liittyy usein myös pelästymistä oman kehon voimakkaista tuntemuksista.

 

Peltola nostaa kirjassaan esimerkkeinä mellakoinnit, huliganismin. Suuressa joukossa negatiivinen tunne ja toiminta sen kautta vahvistuu. Monet saattavat mennä mukaan jo voimakkaan tunnereaktion viedessä ja siihen liittyvien yllykkeiden voimistaessa tilannetta.

 

Tämä voi tapahtua myös somessa.

 

Netti voi olla jo ympäristönä etäännyttävä ja epäinhimillistävä. Samalla tavoin työpaikan yksi kyyninen ja turhautunut henkilö voi aiheuttaa paljon negatiivisuutta koko työilmapiiriin.

 

Tunnetartunta kirja, työstäjätär, työnohjaus

Luotamme sanattomaan viestintään

Meidän tulisi muistaa, miten tärkeää on sanoittaa meidän omaa kokemusta ympärillämme oleville läheisille. Myös työpaikoilla huonon päivän ilmaantuessa!

 

Kun kerromme muille mitä tunnemme, heidän on helpompi käsitellä tilannetta itsestään irtonaisena. Ei itseensä kohdistuvana.

 

Tunteista puhuminen helpottuu kun opimme itse suhtautumaan erilaisiin tunteisiimme lempeästi ja hyväksyvästi. Tästä myös Peltola muistuttaa meitä kirjassaan.

 

Luotamme enemmän sanattomaan viestintään. Ajattelemme herkästi, että olemme itse tehneet jotain väärin, jos työkaveri on yhtäkkiä sulkeutuneempi. Kun puolestaan kuulemme työkaverilta, että hänellä on huono päivä, emme käytä energiaa enää tilanteen ja syiden arvailuun. Kohtaamme tilanteen ymmärtävästi.

 

Kerro siis työkaverille, jos on huono päivä.

 

Se vapauttaa hurjan määrän energiaa ja tunnelatausta.

 

Tunteiden sanoittaminen helpottaa sekä omaa että muiden oloa. Miksi emme tekisi sitä useammin? Joskus voi olla vaikeaa nimetä omia tunteita. On vain kurja olla. Se kuitenkin usein jo riittää avaamaan keskustelun.

 

Peltola kehottaa kirjassaan myös pohtimaan, mistä huomaat tai tiedät minkälaisen tunteen olet siirtänyt toiseen?

 

Puuttuuko sinulta äänikirjapalvelu Anna Peltolan Tunnekirjan kuunteluun ja lukemiseen? Löydät kirjan muun muassa Nextory:sta

 

Tunteet rauhoittavat ja liikuttavat meitä

Tunteet ovat tärkeitä viestintuojia. Ne ovat meissä kaikissa ikään, sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Tunteilla on aina jokin tehtävä.

 

Tunteet haluavat kertoa meille jotakin, mutta niiden huoli ei ole aina totuudenmukainen.

 

Kuten häpeä voi estää meitä tekemästä asioita, jotta lauma ei hylkäisi. Se voi olla syvällä sisällämme oleva uskomus, joka ei ole välttämättä totta.

 

Peltola muistuttaa kirjassaan, miten rauhallinen olemus toisen hädän ja pelon keskellä tuo turvaa ja voi tyynnyttää hädässä olevaa. On tärkeää tiedostaa sekä oma tunnekokemus että toisen tunnekokemus. Tiedostaa niiden ero ja tunnetartunnan ilmiö. Olla tarvittaessa se vastakohta, jotta voimme olla toiselle avuksi.

 

Vahva tunne voi viedä mennessään, mutta kun pysymme itse tyynenä tilanteessa, toisen auttaminen mahdollistuu ja voi auttaa toista tyyntymään.

 

Hätääntyneen kohtaaminen hätääntyneenä ei auta ketään.

 

 

Miten voi helpottaa omaa oloa kun tunteet tarttuvat

Eri tavoin asiakkaita auttavat ammattilaiset kokevat usein muita enemmän haitallista tunnetartuntaa. Asiakkaan epätoivoinen tunnetila voi tarttua auttajaan.

 

Jäljittelemme huomaamattamme muita empaattisina olentoina. Olemme peilejä toisillemme. | Anna Peltola, Tunnetartunta (2024)

 

Meillä on automaattinen taipumus pyrkiä empatiaan toisten kanssa. Jäljittelemme tiedostamatta ja spontaanisti toisen ilmeitä ääntä, eleitä ja asentoja.

 

Hengitys ja syke voi myös alkaa tahdistua samaa rytmiin. Jos huomaat vuorovaikutustilanteessa olevasi yhtäkkiä jännittynyt, ärtynyt tai ahdistunut vaikka olit juuri tyyni ja rauhallinen, raskas tunnetartunta on voinut tapahtua.

 

Jos huomaa asiakkaan tunnetilan tarttuvan, ammatilliseen rooliin palautumista voi tehdä huomioimalla miten paljon jäljittelee automaattisesti asiakkaan ilmeitä ja eleitä. Voimme tehdä ns. ilmeiden ja asentojen purkamista: tietoisesti menemällä hieman eriin asentoon kuin asiakas ja kiinnittämällä huomiota ilmeisiimme.

Tunnetartunta on usein lievempää puhelimitse ja videoyhteyden kautta tapahtuvassa viestinnässä.

 

Peltola listaa kirjassaan hyviä esimerkkejä, miten tunnetartuntaa voi purkaa. Hetkellistä etäisyyttä voi luoda myös fyysisesti hakemalla asiakkaalle jotakin, mitä hän voisi tarvita, kuten vesilasin tai nenäliinoja.

 

Myös hengitystä tietoisesti syventämällä oma olo voi palautua ennalleen ja voimakas tunnetartunta helpottuu. Ajatukset alkaa taas kulkea.

 

Peltola muistuttaa, että toisinaan haitalliset tunnetartunnat voivat olla hyvinvoinnille haitallisia ja pitkäkestoisia. Ilmiön tunnistaminen voi kuitenkin jo helpottaa.

 

On tärkeää tiedostaa, miten temperamenttiin liittyvä tunneherkkyys on synnynnäinen ja ainutlaatuinen ominaisuus. Sekä ymmärtää, ettei voimakkaat tunnereaktiot ole välttämättä omiamme.

 

Joka viides on tunneherkkä.

 

Muiden tunteiden herkkä aistiminen voi olla myös raskasta ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on ensisijaista. Tunneherkät ovat Peltolan mukaan myös usein lahjakkaita luovuudessa ja heillä on vahva kyky liikuttua ja vaikuttua inhimillisistä kohtaamisista.

 

Tietoinen läsnäolo ja kehotietoisuus ovat avainasemassa.

 

Emme välttämättä havaitse muutoksia omassa kehossamme peilatessamme toista tiedostamattamme. Kehomme kuitenkin vaistoaa ja toimii aina sekä ensimmäisenä. Kehomme on tärkeä viestintuojana. Tunnetartunnan välittäjä.

 

Peltolan Tunnetartunta -kirjassa oli oivallinen ja helposti toteutettava harjoitus: ”Suuntaa tietoisesti ja hyväksyvästi huomiosi kanssasi olevan henkilön sanalliseen ja sanattomaan viestintään. Osallistu aktiivisesti ja havainnoi välillä omia huomioitasi kehostasi ja ajatuksistasi. Huomaatko muutoksia omissa tuntemuksissasi? ”

 

Voi myös ladata ilmaiseksi Materiaalipankistani erilaisia harjoituksia.

 

 

Kenelle suosittelen Anna Peltolan kirjaa Tunnetartunta

Kirja sopii erityisesti sinulle, joka haluat oppia syvemmin omien ja muiden tunteiden vaikutuksista. Kirja auttaa jäsentämään miten voit käsitellä sekä omia että muiden tunnekuohuja.

 

Suosittelen kirjaa lämpimästi myös erilaisissa asiakaskohtaamisissa toimiville.

 

Kaikki asiakkaat ovat erilaisia ja toimivat omasta maailmankatsomuksestaan käsin. Heitä ohjaavat muun muassa heidän omat uskomukset ja menneet tapahtumat. Monet asiat, jotka ovat ammattilaisesta riippumattomia ja irrallisia. Omassa ammatillisessa roolissa pysyminen hermostumatta ja uupumatta, on oppia tunnistamaan näitä asioita itsestään irrallisina. Tämä kirja auttaa siinä.

 

Kirja antaa käytännönläheisiä toimia tunnetartuntojen purkamiseen, jotka voivat helpottaa oloa samantien.

 

Lisää Anna Peltolasta: Psykopodiaa podcastissa

Lue myös: Nextory – kokemuksia äänikirjapalvelusta