ÄÄNIKIRJA KOKEMUKSIA NEXTORY | JYVÄSKYLÄ

Nextory – kokemuksia äänikirjapalvelusta

*Kaupallinen yhteistyö (lue lisää): Nextory

 

 

Haluaisitko lukea enemmän, mutta aika ei tunnu riittävä? Et ole todellakaan yksin.

 

Nykyään yhä useamman suomalaisen kuluttajan laitteesta löytyy äänikirjapalvelu ja ne kasvattavat hurjaa suosiotaan. Äänikirjat ovat tulleet jäädäkseen perinteisten kirjojen rinnalle!

 

Suomessa on jo useita äänikirjapalveluja, joiden kiinteällä kuukausimaksulla saa kuunnella ja lukea tuntikaupalla ihania uutuuskirjoja niin pitkään kuin haluaa.

 

Suomen suosituimmat äänikirjapalvelut ovat Storytel, Nextory ja BookBeat. Ne eivät eroa paljoakaan toisistaan. Kaikissa palveluissa äänikirjat ovat mahdollista ladata myös offline-tilaan, jolloin nettiä ei tarvita kirjojen kuunteluun eikä lukemiseen. Jos etsit pientä aloituspakettia itsellesi, niin Nextory tarjoaa enemmän kuunteluaikaa samalla hinnalla kuin Storytel ja BookBeat. 

 

 

Kaikilla näillä suosituimmilla äänikirjapalveluilla on erikokoiset paketit jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Sukelletaan nyt yhteen niistä, *Nextoryn omaan Basic-pakettiin.

 

 

Kokemuksia Nextorysta

Nextory ohjaa järjestelmällisesti ja yksinkertaisesti eteenpäin ensimmäisestä painalluksesta alkaen ja on myös siksi äärimmäisen helppokäyttöinen.

 

Sinun on mahdollista saada Nextory puhelimeen muutamalla klikkauksella. Voit tehdä tämän vaikka kahvitauolla. Tilin luontiin tarvitaan vain sähköpostiosoite ja salasana, jonka jälkeen tulee kirjata maksukortin tiedot. Nextory todentaa sinut maksukortin avulla ja huolehtii samalla, että lukukokemuksesi voi jatkua saumattomasti ilmaisen kuukauden jälkeen. Jos niin haluat.

 

 

NEXTORY KOKEMUKSIA JA HINTA

 

* TUTUSTU NEXTORYYN ILMAISEKSI TÄSTÄ *

 

 

Saat siis 30 päivää ilmaiseksi 30 tunnin luku- ja kuunteluajalla. Nextory kertoo myös tilin luomisen vaiheessa mihin mennessä sinun täytyy perua tilauksesi, niin et maksa yhtään mitään. Laita päivämäärä vaikka itsellesi ylös.

 

*Nextoryn Basic-paketti on ilmaisen kuukauden jälkeen 9,95€ ja saat kuuntelu- ja lukuaikaa ko. paketilla 25h/kk. Tuntimäärä Nextoryssa on 5h/kk enemmän kuin Storytel ja BookBeat tarjoavat samalla kuukausimaksulla.

 

Voit myös aina vaihtaa suurempaan lukupakettiin. Nextorylla on kolme tilausvaihtoehtoa: Basic, Premium ja Unlimited. Lukutunnit vähenevät vain silloin kun oikeasti kuuntelet tai luet palvelun kautta. Näet myös omista tiedoistasi reaaliajassa paljonko sinulla on luku- ja kuunteluaikaa jäljellä.

 

 

NEXTORY KOKEMUKSIA JA HINTA

* TUTUSTU NEXTORYYN ILMAISEKSI TÄSTÄ *

 

Olin aivan koukussa e- ja äänikirjoihin ensimmäisen kuukauden jälkeen, vuosia sitten! En malttanut odottaa, että saisin kahlattua kaikki uutuudet läpi. Uutuuksia tuli koko ajan lisää ja tulee edelleen.

 

Nyt levitän yhteistyössä Nextoryn kanssa heidän ilosanomaa, kiitollisena kuluttajana!

 

Nautin siitä, että voin ladata haluamani kirjat myös matkalle mukaan offline -tilassa luettavaksi. Minun ei tarvitse miettiä onko nettiyhteyttä vai ei, saan jatkettua kirjaani netistä murehtimatta.

 

Minulla on ollut jokaiselle lennolle ja epävarmalle junaverkolle lempikirjat ladattuna saumattoman lukukokemuksen varmistamiseksi. Tämä on ollut minulle ihan ehdoton!

 

 

NEXTORY KOKEMUKSIA JA HINTA

* TUTUSTU NEXTORYYN ILMAISEKSI TÄSTÄ *

 

 

Miten aloittaa Nextoryn äänikirjojen kuuntelu

Äänikirjojen kuunteluun tarvitset vain älylaitteen, esimerkiksi puhelimen tai tabletin. Tietokoneilla palvelut eivät ole käytettävissä, mutta tietokoneilla voi kuitenkin selata kaikkien palveluiden valikoimia ja vertailla hintoja.

 

*Nextory on yksi Pohjoismaiden suurimmista e- ja äänikirjojen kuuntelupalveluista ja löydät sieltä varmasti paljon mielenkiintoista luettavaa.

 

NEXTORY KOKEMUKSIA

Nextoryssa on eri äänikirjapalveluista tuttuja ja hyödyllisiä ominaisuuksia:

 • lukunopeuden säätö
 • uniajastin
 • oma lukulista
 • kirja-arviot
 • kirjasuositukset

 

Lukunopeuden säätö voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat nopeuttaa tai hidastaa äänikirjan lukijaa. Kaikkien lukijoiden vauhti ei aina sovi kaikille, joten tämä toiminto on hyvä tietää.

 

Uniajastin on puolestaan helppo napsauttaa päälle haluamalleen ajalle, jotta äänikirja ei karkaa liian pitkälle nukahtamisesi jälkeen. Sinun on helppo jatkaa kirjaasi seuraavan kerran joko äänikirjana tai lukemisen muodossa. Voit myös mennä aina taaksepäin kohtaan, josta haluat jatkaa.

 

Oma lukulista on todella hyödyllinen. Omalle lukulistalle voi siirtää vastaan tulevia kirjoja pelkällä sydämen painalluksella, kirjan kuvakkeen ylänurkasta. Se sujahtaa silloin suoraa lukulistallesi. Ne pysyvät siellä tallessa.

 

Kun näen kiinnostavan kirjan kirjakaupassa tai vaikka messuilla, etsin sen e-/äänikirjana ja tallennan listalleni. Olen säästänyt tällä tekniikalla niin paljon aikaa ja rahaa. Joskus on käynyt niin, että kiinnostava kirja ei puhutellutkaan minua ja lukeminen tai kuuntelu on jäänyt kesken. Ostetun kirjan kohdalla tämä olisi harmittanut enemmän.

 

Olen viime vuosina käynyt ostamassa vain ne fyysiset kirjat, jotka olen jo lukenut e-kirjana tai kuunnellut äänikirjana ja koen ehdottomasti tarvitsevani. Joskus sitä vain haluaa sen fyysisen kirjan hypisteltäväksi. Adlibris on minun suosikkini kirjoja tilatessa!

 

Kirja-arviot voivat antaa suuntaa, olisiko kirja hyvä sinulle. Jokaisen löytämäsi kirjan kohdalla on Nextoryssa “Arvosanat ja arvostelut”. Kirja-arviot ovat merkitty tähdillä (1-5) ja tekstillä sekä näet kirja-arvion antaneen henkilön nimen, jolla hän on Nextoryssa. Arviot ovat jättäneet siis kirjan lukeneet kuluttajat, kuten sinä ja minä. Voit myös käydä itse antamassa arvion lukemastasi kirjasta ja auttaa samalla muita. Näet arvostelujen alapuolella kohdan “Näytä kaikki” ja “Kirjoita arvostelu”.

 

Kirjasuositukset näkyvät Nextoryn etusivulla. Pääset siihen myös alaosan valikosta, jossa lukee “Löydä kirjoja”. Ensin ovat “Suosituimmat juuri nyt” ja “Uutta valikoimassamme”. Etusivua alaspäin kahlatessa, vastaasi tulee erilaisia otsakkeita, joiden alla on lisää aiheeseen liittyviä kirjoja. Otsakkeet voivat olla esim: “Ajankohtaiset puheenaiheet”, “Tulossa pian”, “Alansa ammattilaiset”, “Trendaa juuri nyt”, “Uusia elämäkertoja” jne.

 

 

Miksi äänikirjoja luetaan niin paljon

Äänikirjojen parissa on helppo rentoutua ja kirjojen lukeminen ja kuunteleminen vähentävät tutkitusti stressiä. Niiden parissa voi myös harjoitella keskittymistä.

 

Äänikirjat ovat myös helppo ottaa mukaan, koska ne kulkevat aina taskussa.

 

Sinulla on ITSESTÄÄN PÄIVITTYVÄ KIRJASTO MUKANASI, koko ajan. Hullua!

 

Äänikirjoja on mahdollista myös ladata, jotta niitä voi lukea silloinkin kun nettiä ei ole käytettävissä. Matkoilla tämä on pelastus!

 

Pohjoismaissa äänikirjojen kulutus on Suomen kirjastoseuran mukaan kaikkein suurinta ja uusia äänikirjoja lisätään 300 suomenkielisen teoksen kuukausivauhdilla. Tutkimuksen mukaan suomalaisia kiehtovat kertomukset todellisesta maailmasta ja todellisista ihmisistä.

 

On hyvä pitää myös mielessä, että kaikkia kirjoja ei tarvitse lukea kannesta kanteen. Kirja kannattaa lopettaa kesken, jos se ei annan sinulle mitä ajattelit tai mitä kaipaat sillä hetkellä. Se ei vain sitten sopinut sinulle. No big deal. Vähän kuin kaikki vaatteet eivät istu täydellisesti kaikille. Löydät kyllä sinua puhuttelevia kirjoja, aivan varmasti.

 

Äänikirja muuttaa rutiinit viihdyttäviksi ja opettaviksi sekä vähentää stressiä.

 

Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan kotitöiden tekeminen kirjan kuuntelun aikana kannattaa. Huotilaisen mukaan pieni yksinkertainen tekeminen kuten kotityöt tai kävely tai käsityön tekeminen vaikuttaa mahdollisuuteen ottaa vastaan kuulonvaraista materiaalia.

 

 

Suomen suosituimmat äänikirjapalvelut

Vertailu.com -sivuston toimitus on myös vertaillut äänikirjapalveluja ja pitää parhaimpina Storytelia, BookBeatia ja Nextorya. He muistuttavat, miten kaikki kolme tarjoavat myös perhetilejä, joiden kautta useampi eri käyttäjä pääsee kuuntelemaan äänikirjoja edullisemmin.

 

Kannattaa vertailla hintoja ja paketteja, jotta löydät sinulle parhaiten sopivan.

 

Itselleni on pitkään riittänyt 20-25h/kk. ja *Nextory sekä Storytel tarjoavat Basic -pakettinsa samaan hintaan n. 9,95€. Nextory tarjoaa kuitenkin Basic-paketissaan 5h/kk enemmän lukuaikaa kuin Storytel. Nextoryn kautta voi siis nauttia peruspaketilla enemmän kirjoja samaan hintaan. 

 

 

Miten ilmaiset kokeilujaksot toimivat?

 1. Valitse äänikirjapalvelu
 2. Luo oma käyttäjätili sähköpostilla ja lisää maksukortin tiedot
 3. Lataa äänikirjasovellus puhelimeen tai tabletille, tai molempiin!
 4. Kuuntele kirjoja ilmaiseksi koko ensimmäinen kuukausi
 5. Tee päätös jatkosta kokeilujakson päätyttyä tai kokeile toista äänikirjapalvelua

 

 

* KOKEILE NEXTORYA ILMAISEKSI 30 PÄIVÄÄ *

 

 

 

10 hyvää syytä aloittaa äänikirjojen kuuntelu

 1. Äänikirjojen kuuntelu on edullisempaa kuin perinteisten kirjojen ostaminen.
 2. Yhdellä kuukausimaksulla voit lukea niin paljon kuin ehdit.
 3. Voit aina vaihtaa lukupakettiasi suurempaan tai pienempään.
 4. Aloittaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista.
 5. Voit perua tilauksesi milloin vain!
 6. Eettinen valinta, sillä ne eivät kuluta ympäristöä siinä missä painetut kirjat.
 7. Kuuntelu on mahdollista missä vain ajasta ja paikasta riippumatta.
 8. Kuuntelu sivistää ja voit oppi uusia taitoja.
 9. Vähentää tutkitusti stressiä.
 10. Ilmaisen kuukauden aikana voit päättää, onko e- ja äänikirjat sinua varten.

 

Äänikirjat sopivat myös moneen tilanteeseen: lenkkeilyyn, kokkailuun, käsitöihin, siivoukseen, pihatöihin, työmatkalle, lomamatkalle, nukahtamiseen, stressin lievitykseen, lentokoneisiin, busseihin ja juniin.

 

Äänikirjojen kuuntelu on myös eettistä, sillä äänikirjat eivät kuluta luonnonvaroja tai saastuta ympäristöämme. 

 

 

Yhteenveto äänikirjapalveluista

Äänikirjat ovat tulleet pysyvästi meidän arkeen ja niiden suosio kasvaa vauhdilla. Suosion taustalla vaikuttavat nopeammat internetyhteydet, yleistyneet älylaitteet ja tuotteiden sekä palveluiden siirtyminen kestotilaukseen, kuukausimaksuihin.

 

Kestotilauksen kaltainen palvelumalli mahdollistaa kirjojen ja audiosisältöjen rajattoman kuluttamisen kiinteällä hinnalla. Kirjat kulkevat nyt aina meidän mukana eri älylaitteissa eikä kirjojen parissa viihtyminen enää katso aikaa tai paikkaa.

 

Äänikirjoja voi kuunnella joka paikassa ja ihan vaan rentoutuessa. Kun painettujen kirjojen parissa on usein rentouduttu, niin äänikirjat sopivat myös aktiivisen tekemisen taustalle. Yhä useampi suomalainen kuuntelee äänikirjoja ja lähivuosina uskotaan jo 10% suomalaisista kuluttavan äänikirjoja.

 

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää?