Materiaalipankki sinulle ja työyhteisöllenne

Kaikki materiaalit ovat maksuttomia!

 

KUVATAIDETERAPIA, KESKI-SUOMI, PIRKANMAA TAIDETERAPIA

Haluatko oppia kesyttämään huijarisyndroomaasi?

Uusin tulokas materiaalipankkiin on ekirja: Huijarisyndroomasta eroon työssä ja vapaalla – yksi ajatus kerrallaan.

 

Tämä 10-sivuinen pieni ekirja auttaa sinua nopeasti ymmärtämään ja kesyttämään huijarisyndroomaasi! Testaa yhtä menetelmää tai kaikki viisi + bonustesti sivulta 9. Lataa ekirja itsellesi maksutta alta!

EKIRJA EROON HUIJARISYNDROOMASTA, TYÖNOHJAUS JYVÄSKYLÄ, TAMPERE, KRIISITYÖNOHJAUS

Ekirja: Huijarisyndroomasta eroon työssä ja vapaalla -yksi ajatus kerrallaan

EKIRJA
Hyväksymisen jälkeen näet latauslinkin ja pääset heti materiaaliin käsiksi!

Miten voit vaikuttaa sinua harmittaviin asioihin

vaikuttamisen kehä

Vaikuttamisen kehä - tule tietoisemmaksi asioista, joista voit päättää ja joihin voit vaikuttaa

Vaikuttamisen kehä
Hyväksymisen jälkeen näet latauslinkin ja pääset heti materiaaliin käsiksi!

Ohje Vaikuttamisen kehän käyttäjälle

Tämä harjoitus voi auttaa sinua löytämään omat voimavarasi tilanteessa, joka saattaa olla tai näyttää olevan sinun hallinnan ulkopuolella.

 

Mieti Vaikuttamisen kehän avulla jotakin työtilannettasi, joka on ollut mielessäsi toistuvasti. Vaikuttamisen kehän avulla voit palauttaa mieleen, mitkä asiat ovat sinun päätettävissäsi. Tämä voi auttaa sinua näkemään minkälaisia valintoja voit tehdä ja miten navigoida sinua kuormittavassa tilanteessa.

 

Asiat joihin voimme vaikuttaa, mutta joiden lopputulosta emme voi päättää, usein stressaavat meitä eniten. Näitä on hyvä käsitellä työnohjauksessa. Tulostettuna Vaikuttamisen kehä täyttää sopivasti A4:n paperin ja toimii oivasti vaikka työhuoneen tauluna!

Työtilanteen selkeyttäminen Mietintämyssyjen avulla

TYÖNOHJAUS SOSIAALIALA

Mietintämyssyt - kun työtilanteesi tarvitsee uusia näkökulmia

Mietintämyssyt
Hyväksymisen jälkeen näet latauslinkin ja pääset heti materiaaliin käsiksi!

Ohje Mietintämyssyjen käyttäjälle

Kun et tiedä mistä aloittaaa, Mietintämyssyt ovat apunasi! Tämä työvihko tarjoaa sinulle erilaisia näkökulmia, joihin syventymällä saatat löytää yllättäviäkin polkuja!

 

Varaa itsellesi rauhallinen tila ilman keskeytyksiä. Työvihko ohjeistaa sinua asettumaan jokaisen Mietintämyssyn kohdalle pohtimaan asiaasi eri näkökulmista. Anna ajatusvirran tulla juuri sellaisena kuin se on, jarruttelematta sitä lainkaan. Hienosäätöä ehtii tehdä myöhemmin. Syvennytään sinun työtilanteeseen työnohjauksessa, jos tarvitset lisätukea eteenpäin pääsemiseksi.

5 askelta turhauttavan tilanteen itsenäiseen purkamiseen

5 askelta - kun haluat läpikäydä turhauttavan tilanteen itsesi kanssa

Viisi askelta
Hyväksymisen jälkeen näet latauslinkin ja pääset heti materiaaliin käsiksi!

Ohje Viiden askeleen käyttäjälle

Meille tulee toisinaan vastaan tilanteita, jotka häiritsevät vain meitä itseämme. Itseään turhauttavien asioiden läpikäymiseen ei aina haluta tai tarvita ulkopuolisia ihmisiä. Tämä on täysin normaalia. Joskus riittää, että pysähdymme itsemme kanssa hetkeksi asian äärelle.

 

Varaa rauhallinen tila ilman keskeytyksiä, kynä ja paperia. Pysähdy jokaisen askeleen kohdalla kirjoittamaan ylös kehoitettu asia. Anna itsesi kirjoittaa asioita vapaasti. Tämä harjoitus on vain sinua varten, eikä sinun tarvitse näyttää tai kertoa kirjoittamistasi asioista kenellekään. Mikäli kaipaat tämän läpikäymiseen enemmän tukea, voimme puhua siitä luottamuksellisesti työnohjauksessa.

Miten kannattaa toimia haastavien aikuisten kanssa työelämässä

HAASTAVA KOHTAAMINEN OPAS

Miniopas haastavien aikuisten kohtaamiseen työelämässä

Miniopas haastavaan kohtaamiseen
Hyväksymisen jälkeen näet latauslinkin ja pääset heti materiaaliin käsiksi!

Ohje Minioppaan käyttäjälle

Käyn tämän 8-sivuisen minioppaan myötä kanssasi läpi, miksi kaikki eivät osaa aina käyttäytyä yleisesti hyväksyttävällä tavalla. Syvennytään sen jälkeen konkreettisiin toimiin, joita pystyt tekemään näissä haastavissa tilanteissa.

 

Olen jakanut minioppaan kolmeen vaiheeseen: 1) Kun tilanne on hallinnassa, mutta tukala 2) Jos tilanne pahenee ja huutaminen alkaa 3) Tilanteen jälkeen pohdittavaksi / Seuraavan tilanteen ennakointi. Valitse sinun tilanteeseen sopivimmat vaihtoehdot check-listoilta kokeiltavaksi. Suosittelen tulostamaan sivut, jotka on merkitty #4, #5, #6 ja laittamaan ne helposti silmäiltävään paikkaan.

 

Älä jää yksin. Jos olet kokenut työssäsi ahdistavan kohtaamisen, kerro siitä kollegalle ja/tai esimiehelle. Mikäli työyhteisönne kaipaa enemmän tukea, voimme puhua luottamuksellisesti työnohjauksessa.

Käytännöt

Haluaisin sanoa ikuisesti, mutta lataa kaikki sinua kiinnostava materiaali samantien. Näin ne ovat sinulla ja työyhteisöllänne vapaassa käytössä.

Haluan antaa nämä käyttöösi, jotta sinulla olisi materiaaleja myös minun työnohjausten ulkopuolella. Jos sinulla tai työyhteisöllänne ei ole työnohjaustani, voit näiden materiaalien avulla pohtia, olisiko se tarpeellista. Materiaalit ovat ajattomia ja niihin voi palata aina uudelleen!

Latausten perusteella tiedän minkälaiset aiheet kiinnostavat ja koet tärkeiksi.

 

Lähetän sinulle jatkossa lisävinkkejä, jotka voivat keventää oloasi, auttaa ymmärtämään syvemmin (työ)elämän ilmiöitä ja rauhoittaa mieltäsi kaiken kaaoksen keskellä.

 

Jokaisessa kirjeessä on poistumispainike listalta.

Ole minuun yhteydessä: karoliina.kosmaa@tyostajatar.com, niin ratkaistaan ongelma yhdessä.

Tarvitsetko lisätukea?

Ota epäröimättä yhteyttä ja kysy vapaita paikkoja!

STORY TYÖNOHJAAJA KESKI-SUOMI PIRKANMAA